Organizarea de santier a Magistralei M5 Metrou, Bucuresti

Organizarea de santier a Magistralei M5 Metrou

Proiectata ca si organizare de santier obisnuita, intr-un numar impresionant de containere modulare, intregul proiect a fost schimbat in urma discutiilor si a propunerii tehnice facuta de tanara echipa a Euro Modul. Solutia: o constructie metalica modulara din confectii si prefabricate metalice cu panouri sandwich.

Avand in vedere avantajele acestor constructii metalice modulare si usoare de tip RIVER, dintre care merita a fi mentionate izolatia termica superioara, inaltimea interna utila mai mare, aspectul intern si extern elegant si nu in ultimul rand costul inferior / mp, decizia finala nu a mai surprins pe nimeni.

Si totul a inceput in octombrie 2011, cu prima cladire – corpurile de birouri: 2 constructii metalice modulare usoare de tip RIVER, unite intre ele prin intermediul  a 2 containere modulare tip Serie 200.

Peretii constructiei: au fost realizati din panouri sandwich cu grosimea de 60mm, panouri sandwich cu ambele laturi profilate, realizate din straturi exterioare de tabla zincata prevopsita cu miez izolant din poliuretan expandat.

Acoperisul acestei constructii, a fost realizat din panouri sandwich cu grosimea de 50 mm, respectiv 90mm in zona cutelor de ramforsare. Panourile sandwich prezentau ambele laturi profilate, realizate din straturi exterioare de tabla zincata prevopsita cu miez izolant din poliuretan expandat. Acoperisul a fost finisat la interior cu un tavan fals casetat, peste care a fost montat un strat de vata minerala de 50mm grosime, pentru o izolatie suplimentara.

Tamplaria de provenienta Italia, este cu sticla termopan. Ferestrele au fost realizate din profile PVC iar usile externe si interne din profile de aluminiu. Intreaga tamplarie a fost de culoare ALBA, RAL 9010.

Instalatiile electrice interne au fost realizate foarte ingrijit, cu materiale de provenienta CE, cu produse de calitate germana.

Dupa 1 luna si jumatate de la momentul sosirii in santier, constructia complet echipata cu instalatii electrice, sanitare si de climatizare, a putut fi predata si pusa in functiune. Era pentru prima data cand Euro Modul livra pietii din Romania un astfel de produs NOU si nu second hand reconditionat.

Ce a urmat ?!? ….. dupa reusita acestei cladiri, au urmat in aceeasi tipologie 1 laborator, 1 sala de mese, alte 2 cladiri de birouri de dimensiuni reduse, pentru ca in 2013 totul sa se incheie cu 2 cladiri de dormitoare reconditionate.

Tot acest pachet, toate aceste lucrari, pot fi vizitate ( la cerere) in bulevardul Progresului – Razoare, in organizarea de santier a unuia dintre cele mai mari santiere din Romania, al Asocierii ASTALDI S.p.A. – FCC Construccion SA – DELTA ACM 93 SRL – AB CONSTRUCT SRL.

Etichete: